Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au prins în flagrant un tânăr din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței, care tăiase doi arbori pe care îi secționa și se pregătea să îi transporte spre domiciliu. Polițiștii au confiscat toate bunurile găsite la fața locului, cea mai valoroasă fiind o volă cu care bărbatul venise în pădure, având atașată de aceasta și o căruță.

Pe 8 februarie, polițiștii de la Marginea au obținut o informație cu privire la faptul că în fondul forestier al Ocolului Silvic Marginea, zona Sucevița, un bărbat taie și sustrage arbori. Într-o parcelă de pe raza comunei Sucevița a fost găsit cel care tăiase cei doi arbori de dimensiuni mari. 

Bărbatul din Ciumârna era singur, lângă o căruță care era încărcată cu bușteni specia rășinoase. Polițiștii au mai găsit lângă căruță un motofierăstrău, două topoare, un lanț metalic, o canistră din plastic și o centură de fixare a mărfii.

În apropiere era și utilajul de tip volă, ce avea în cupă șase bucăți de lemn.

După inventariere s-a constatat că cei doi arbori au împreună un volum total de 3,5 mc și au o valoare de peste 2.000 de lei.

Bărbatul din Ciumârna a declarat că a luat vola fratelui său din zona restaurantului Pasului Palma, fără acordul acestuia, a legat de aceasta o căruță și s-a deplasat în fondul forestier, pentru a sustrage arbori.

Toate bunurile, respectiv utilajul de tip volă, atelajul hipo, motofierăstrăul, cele două topoare, centura de fixare a mărfii și o canistra de aproximativ 10 litri de benzină, au fost ridicate în vederea confiscării.

Hoțul va răspunde penal pentru infracțiunile de “tăiere ilegală de arbori” și  “furt de arbori”.

Ziua de joi, 8 februarie, a fost una plină pentru polițiștii de la Marginea, care au mai realizat și două confiscări de lemn în trafic.

Este vorba de o autoutilitară condusă de un bărbat din Cajvana, care transporta fără vreun act de proveniență cantitatea totală de 5,12 mc lemn foc specia rășinoase, în valoare de 880 lei, respectiv de o autoutilitară condusă de un bărbat din Voitinel, care  transporta 5,37 mc lemn rotund buștean gater în valoare de peste 2.500 de lei.

În toate cazurile, cantitățile de lemn au fost predate în custodia Ocolului Silvic Marginea.

Pe 7 și 8 februarie, au mai fost depistate de către polițiști transporturi ilegale de lemn și pe DN 2E, la Bivolărie – Vicovu de Sus, pe DJ 175 pe raza comunei Fundu Moldovei, satul Botoș, respectiv pe drumul național Suceava - Dorohoi, la Zvoriștea.

În total, în cele două zile, este vorba de lemn fără proveniență legală confiscat de polițiști în valoare de peste 15.000 lei.

”Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.