Șirul de accidente rutiere produse pe Calea Unirii din Suceava, porțiunea de coborâre dinspre centrul Sucevei spre Grupul Școlar, nu are cum nu stârni îngrijorare, deși încă mulți specialiști consideră că șoferii circulă cu viteză prea mare.

O primă informație importantă este că au venit analizele efectuate la un laborator autorizat în urma probelor luate din asfaltul de pe Calea Unirii, iar compozițiile din asfalt sunt conforme.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a declarat că totuși semnele de întrebare persistă, astfel că se va contracta un test de rugozitate (testare a aderenței) cu o firmă de specialitate din Piatra Neamț.

Această firmă a efectuat teste de rugozitate pe multe drumuri, cu utilaje care vin în teren și pot stabili gradul de aderență și dacă acesta este în limitele considerate normale.

”Având și bugetul aprobat, vom face tot posibilul să contractăm cât mai repede acest test de rugozitate”, a declarat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a ținut să le reamintească șoferilor că pe acea porțiune de coborâre este limită de viteză de 40 de km/h, limită care nu a fost instaurată întâmplător.

”Recomand respectarea limitei de viteză, situație în care nu cred că ar mai apărea accidente de acest gen!”, a spus Lucian Harșovschi.

Ultimele două accidente au avut loc la ore matinale, cu trafic mai redus, ceea ce întărește posibilitatea ca șoferii să fi avut viteze mari de rulare. O realitate este că pe acea porțiune puțini sunt șoferii care respectă măcar o limită de viteză apropiată de 40 de kilometri la oră.