Canotorii suceveni aflaţi în lotul național au început foarte bine competiția de la Jocurile Olimpice. Astfel, Andrei Cornea, alături de coechipierul său, Florin Enache, au acces în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, după ce au câștigat seria de calificare în care au luat startul. Timpul lor, 6:16.47.

„Știm de ce am venit aici, nu ne pare rău că nu am putu merge la Ceremonia de Deschidere. Vrem multe, visăm departe, muncim și credem că putem! Ploaia e belșug!”, a declarat Andrei Cornea, debutant la Jocuri.

Botoșăneanca Simona Radiș și suceveanca Ancuța Bodnar au atras toată atenția specialiștilor, sâmbătă, la Vaires-sur-Marne. Campioanele olimpice de la Tokyo au dominat seria probei de dublu vâsle pe care au încheiat-o cu brațul sus. Timpul româncelor, 6:48.49. Cele două s-au calificat direct în semifinale.

„Nu e nici o presiune, nu ne interesează decât să ne facem cursele pe care le-am pregătit. Credem în noi, ploaia nu ne incomodează. Poate doar un pic valurile de la șalupele care filmează, ne-au dezavantajat la jumătatea cursei. Cred că toți trebuie să avem condiții egale de concurs”, a punctat Ancuța Bodnar.

O altă suceveancă, Roxana Anghel, concurând alături de nemțeanca Ioana Vrînceanu, care a început canotajul la CSȘ Fălticeni, a terminat seria de calificare la dublu rame feminin pe prima poziție, obținând calificarea în semifinale.

De asemenea, la dublu rame masculin, sucevenii Florin Arteni și Florin Lehaci, au reușit un timp foarte bun în seriile de calificare, asigurându-și prezența directă în semifinale.

În ce le privește pe Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, au dominat seria preliminară în proba de dublu vâsle categoria ușoară, izbutind o calificare lejeră în penultimul act.

Ca urmare a clasării pe locul al doilea în calificările probei de patru rame feminin echipajul format din Adriana Adam, Amalia Bereș și sucevencele Maria Magdalena Rusu și Maria Lehaci au acces direct în marea finală de joi.