Bogata faună din codrii Sucevei este din nou prezentată de Regia Națională a Pădurilor, care a postat o pe pagina sa de socializare filmul unei ”încăierări” între doi cerbi tineri.
Mai în joacă, mai serios, doi cerbi tineri își testează puterile înaintea boncănitului, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. Imaginile video au fost surprinse cu ajutorul camerelor video de monitorizare a faunei.
Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.
Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.
Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, dar se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.
Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.
Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, circa 48% din totalul pădurilor țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
Comentarii