Selecţionerul olandez al naţionalei Rusiei, Guus Hiddink, a calificat drept o "performanţă incredibilă" victoria, 3-1, după prelungiri, obţinută în faţa Olandei, în sferturile de finală ale Campionatului European, arătându-se surprins de superioritatea totală a echipei sale, informează AFP.
  "De obicei, Olanda este o echipă pe care e imposibil să o domini tactic, tehnic şi fizic. Noi am reuşit să facem acest lucru, la toate cele trei capitole. Fotbaliştii mei, în loc să joace pe contraatac, au continuat să preseze pentru a înscrie golul victoriei. E cu atât mai remarcabil cu cât aceată echipă tânără nu a jucat împreună decât de câteva săptămâni", a declarat selecţionerul Rusiei.

"Sunt mândru de echipă şi de jucători. N-am avut decât două zile de pregătire şi nu am putut pune la punct toate detaliile tactice. De aceea este o performanţă incredibilă, pe care nu am mai reuşit-o niciodată în cariera mea. Singura critică pe care pot s-o fac se referă la greşeala din finalul meciului, când i-am permis lui Van Nistelrooy să înscrie", a adăugat Hiddink care a dus naţionala Coreei de Sud până pe locul al patrulea la Campionatul Mondial din 2002.

Reprezentativa Rusiei s-a calificat în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-1 (1-0, 1-1), după prelungiri, selecţionata Olandei, într-un meci din sferturile de finală ale competiţiei, disputat pe stadionul St. Jakob Park, din Basel. Rusia a deschis scorul prin Pavliucenko '56, iar Van Nistelrooy a restabilit egalitatea în minutul 86. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar în reprizele de prelungiri Rusia a mai punctat de două ori, prin Torbinski '112 şi Arşavin '116.

În penultimul act al turneului, Rusia va întâlni câştigătoarea din ultimul sfert de finală, ce se va disputa între Spania şi Italia.