Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, înaintea şedinţei BPC a PNL, că mai are o speranţă în interiorul său că în Delegaţia Permanentă nu se va ajunge la demiterea sa de la şefia PNL Bucureşti, menţionând că dacă se va ajunge acolo o să accepte judecata colegilor săi de partid.
  "Mai am aşa o speranţă, în interiorul meu, că nu se va ajunge la acest punct (demiterea sa – n.r.), dar, dacă se va ajunge la acest punct, este dreptul fiecăruia dintre colegii mei să aibă o opinie, un punct de vedere, păreri despre soluţiile de îmbunătăţire a scorului partidului, dar în acelaşi timp e şi dreptul meu la apărare şi la opinie", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat ce va face dacă Delegaţia Permanentă va vota demiterea sa, Ludovic Orban a spus că va accepta judecata colegilor săi de partid deoarece respectă regulile.

"Să ajungem până acolo. Normal că accept judecata colegilor mei de partid. Eu respect regulile, Statutul partidului şi normal că voi respecta toate deciziile Delegaţiei Permanente", a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă îşi va da demisia, Ludovic Orban a spus că nu îşi dă demisia pentru că nu consideră că rezultatul PNL la Primăria Capitalei este un eşec.

El a spus că, dimpotrivă, consideră că PNL, pentru prima oară, "a aruncat o sămânţă care va rodi la viitoarele alegeri parlamentare şi alegeri locale".

Liberalul a menţionat că la Delegaţia Permanentă se va apăra spunându-le colegilor săi că a reprezentat şi va continua să reprezinte "cu cinste şi cu onoare PNL", în toate funcţiile publice şi în toate candidaturile pe care le-a deţinut şi le va deţine.

Liderii PNL s-au reunit, la ora transmiterii acestei ştiri, în şedinţa Biroului Politic Central al partidului, care precede şedinţa Delegaţiei Pemanente în care urmează să se ia act de dizolvarea conducerilor filialelor cu rezultate slabe, printre care şi PNL Bucureşti.

Astfel, conducerile filialelor cu rezultate slabe - Dâmboviţa, Neamţ, Suceava, Sibiu, Arad, Timiş şi Bucureşti - sectoarele 2, 3, 4 şi 5 vor fi dizolvate automat, în şedinţa Delegaţiei Permanente, urmând validarea unor noi conduceri interimare.