Premierul Victor Ponta, aflat la Istanbul pentru inaugurarea tunelului submarin Marmaray, s-a întâlnit şi cu cu omologul său japonez, Shinzo Abe, cu care a discutat o serie de proiecte în domeniul infrastructurii, al situaţiilor de urgenţă şi pregătirii în caz de evenimente naturale majore.

Într-un comunicat transmis de Guvernul român se arată că cei doi prim-miniştri au salutat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale şi au convenit să dinamizeze agenda economică bilaterală.

"Premierul Victor Ponta a salutat prezenţa companiilor japoneze în România şi a discutat cu omologul său japonez o serie de proiecte în domeniul infrastructurii, al situaţiilor de urgenţă şi pregătirii în caz de evenimente naturale majore. Şeful Executivului român a prezentat premierului japonez oportunităţile de afaceri oferite de poziţionarea geografică a României, a mulţumit Guvernului japonez pentru decizia de extindere a programului Visa Waiver cu încă 3 ani şi a evidenţiat buna cooperare în domeniul afacerilor interne", se arată în comunicat.

Cei doi prim-miniştri au abordat şi modalităţile de cooperare între Uniunea Europeană şi Japonia, inclusiv prin încheierea acordului de liber schimb, acord aflat în curs de negociere.