Masa de paşte: Aproximativ 400 de lei, bugetul minim
Mediafax.ro
Pregătirea mesei pentru Paşte de anul acesta necesită un buget minim de aproximativ 400 de lei, dacă produsele sunt cumpărate de la hipermarket şi gătite acasă, însă bugetul se poate mări şi de aproape trei ori, depăşind 1.000 de lei, în cazul în care mâncarea este livrată gata de firme de catering, informează Mediafax.O masă tradiţională de Paşte, care conţine borş de miel, drob, aperitive, friptură de miel, ouă vopsite, sarmale, pască, cozonac, băuturi alcoolice şi răcoritoare costă în jur de 400 de lei, dacă ingredientele necesare sunt cumpărate şi gătite în casă.Astfel, carnea de miel poate fi cumpărată din pieţe cu sume cuprinse între 21 şi 26 de lei pe kilogram, ca şi anul trecut. În acelaşi timp, o pungă de un kilogram cu organe şi prapur pentru drob costă între 21 şi 25 de lei.În schimb, kilogramul de drob gata preparat şi ambalat în caserole porneşte de 16 lei şi poate ajunge şi până la 75 de lei. Astfel, cel mai scump drob este comercializat de producătorii care vând produse tradiţionale. Un kilogram de drob din pui costă 65 de lei, iar cel din curcan 75 de lei.
Comentarii