Aproape cinci tone de carne au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din restaurante de pe litoral, care au fost amendate cu aproape 30.000 de lei într-o săptămână, informează autoritatea, informează Mediafax.În perioada 6 - 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.Au fost verificaţi un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, cinci braserii, şapte unităţi tip bufet, nouă baruri, şapte beach baruri, două pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, două rulote fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete îngheţată, o cantină, unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.