Administrația Prezidențială confirmă întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, precizând că cei doi discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, în urma scrutinului din 26 mai.

"Administratia Prezidențială a confirmat întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Viorica Dancilă. Cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, discuțiile fiind necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile în urma scrutinului din 26 mai", se arată într-o informare a Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi dimineața, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

”Premierul și președintele discută acum despre remanierea guvernamentală. Discuția are loc la Palatul Cotroceni”, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

Viorica Dăncilă i-a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice și miniștri ai Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Ulterior, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că președintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlățean, propunerea PSD pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidențiale din 2014, potrivit unor surse politice.