Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că așteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să vină cu propunerile de remaniere, dar speră ca miniștrii de Interne și de Externe, la care a făcut referire și în trecut, să fie schimbați, informează Mediafax.

"Sunt foarte nemulțumit de cum acționează PSD. Nu ascund acest lucru și prefer să spun în public. Există chestiuni care țin de funcționearea statului unde și dacă suntem politic pe poziții foarte diferite, cu doamna premier trebuie să discutăm aceste lucruri", a spus Klaus Iohannis, întrebat de relația cu PSD, după ce partidul și-a schimbat conducerea.

Întrebat de remaniere, președintele a spus: "Nu sunt dișus să negociez nimic cu PSD, dar este evident că fără mine nu se face nicio remaniere. Aștept să vină cu propunerile".

"Cu siguranță sunt oportune și sincer mă aștept ca cel puțin cei doi miniștri Interne și Externe să fie schimbați", a completat președintele.

Klaus Iohannis a cerut și în trecut demiterea lui Carmen Dan și Teodor Meleșcanu pentru modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare din data de 26 mai.