Patriarhul Daniel a spus, miercuri, că s-a vaccinat anti-Covid-19. Reprezentanții BOR au fost întrebați de mai multe ori dacă Patriarhul s-a vaccinat, dar acest lucru nu a fost dezvăluit până acum, informează dcnews.ro.

Patriarhul Daniel a răspuns, miercuri, afirmativ când a fost întrebat de jurnaliști dacă s-a vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2. „Sigur, ne-am vaccinat! Gata!”, a zis acesta. Declarația a fost făcută la Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

De precizat că a refuzat să vorbească despre vaccinul pe care l-a făcut, spunând că sunt date „confidențiale”. „Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Prefericitul Daniel, fiind întrebat ce ser a folosit pentru vaccinare sau dacă a fost un vaccin cu două doze sau monodoză.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis că Părintele Patriarh a confirmat, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. „Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a spus Vasile Bănescu.

Sursa: dcnews.ro