Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Asociația Seniorilor Bucovineni, organizează, vineri, 19 ianuarie, la ora 12.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Itinéraires francophones”.

Activitatea din această săptămână: „Notre expérience particulière en France”/Experiențamea specială în Franța, coordonată de profesoarele Tamara Sabin și Angela Nesteriuc, își propune să ofere participanților posibilitatea de a se familiariza cu aspecte inedite ale culturii și civilizației franceze.

Conceput ca un schimb de impresii, trăiri, emoții cauzate de schimburi școlare, formări, întâlniri cu nativi sau excursii, dialogul seniorilor, spun organizatorii, va marca diferențe sau asemănări culturale și va evidenția patrimoniul specific al orașelor vizitate.

Activitatea este prevăzută în proiectul Itinéraire(s) francophone(s), care îşi propune să prezinte publicului larg universul francofon actual, conceput ca un spațiu al cooperării și al dezbaterilor interculturale. Construit în jurul limbii franceze, proiectul vizează cunoașterea şi înțelegerea multiplelor identități culturale francofone şi promovarea valorilor francofoniei, precum solidaritatea, egalitatea, diversitatea lingvistică şi culturală. Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.