Polițiștii suceveni au fost sesizați, pe parcursul anului 2023, cu privire la 79 de fapte penale în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, per total numărul de sesizări fiind în ușoară scădere, cu 11 fapte față de anul 2022.  

În cele mai multe cazuri au fost plângeri privind fapte de lovire între elevi,  urmate de infracțiuni de vătămare corporală din culpă (cele mai multe autoaccidentări ale elevilor). Au fost deschise dosare penale privind amenințări, infracțiuni de furt și distrugere.

”Pozitiv este că, în anul 2023, nu s-au înregistrat infracțiuni de agresiune sexuală, racolare de minori în scopuri sexuale, tâlhărie sau abuz în serviciu”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  

Atrage atenția că 66% dintre sesizări au venit din mediul urban și doar 34% din zona rurală.

Și în anul 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor continua activitățile de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar și vor iniția acțiuni în sistem integrat pentru prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar.

În cadrul acțiunilor se va urmări și prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea bullyingului și a violenței fizice.