Un tânăr originar din Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Daniel Popescu, stabilit în Londra, ocupă a doua poziţie pe lista de candidaţi a Uniunii Salvaţi România (USR) pentru diaspora. Potrivit paginii sale de prezentare de pe Facebook, Nicolae Daniel Popescu a studiat în Iaşi, unde a absolvit Facultatea de Știinţe Juridice şi un program postuniversitar în studii europene, Politică şi Integrare Europeană, la Centrul de Studii Europene al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. În 2006 a fost bursier al programului “Leonardo da Vinci” în Marea Britanie. Este fondatorul Reţelei Profesioniştilor Români din Străinătate (RPRS), prima platformă gratuită de informare a românilor din diaspora.

Nicolae Daniel Popescu lucrează ca manager în cadrul Departamentului de Cercetare al Centrului Naţional de Informare şi Recunoaştere Academică din Marea Britanie (NARIC). Anterior a ocupat funcţia de expert/specialist în educaţie, în cadrul aceluiaşi departament.

Anul trecut, a primit din partea Ambasadei României la Londra distincţia ”Diploma Ambasadorului” la categoria ”Comunitate Românească”. Premiul i-a fost decernat ”pentru rolul pozitiv în procesul de integrare academică şi profesională a românilor în societatea britanică, pentru îmbunătăţirea sistemului de recunoaştere a diplomelor româneşti în Regatul Unit şi a percepţiei organizaţiilor şi universităţilor britanice despre sistemul de educaţie românesc”.

Popescu a candidat şi la alegerile parlamentare din 2012, ca independent, tot pentru diaspora. De data aceasta încearcă să obţină un mandat de deputat sub sigla USR, formaţiune politică în care s-a înscris în acest an. Primul pe lista de candidaţi a USR este Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, fost director executiv al GP Morgan.