Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat trimiterea în judecată a unei femei din Siret, acuzată că a sustras 1500 de lei din contul unei colege de serviciu, utilizând cardul bancar al victimei. Inculpata Daniela-Lenuţa Moise a fost trimisă în judecată pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Ancheta din acest caz a început pe 14 decembrie 2016, când persoana vătămată a depus o plângere penală prin care a sesizat că în data de 2 decembrie i-a fost utilizat cardul bancar, ocazie cu care i s-a retras neautorizat suma de 1.500 de lei.

Din cercetările demarate a rezultat că femeia obişnuia ca pe perioada cât era la serviciu să-şi lase hainele şi poşeta într-un vestiar. La un moment dat vestiarul a rămas descuiat, deoarece femeia nu a mai găsit cheia. Pe acest fond, a rezultat din cercetări, inculpata, care avea acces la vestiar, i-a umblat în poşetă, unde a găsit cardul. Împreună cu cardul era un bileţel pe care era scris codul PIN al cardului. O greşeală pe care o fac încă mulţi posesori de carduri şi care înlesneşte astfel de fraude. Având cardul şi codul PIN autoarea s-a deplasat la un bancomat şi a sustras cu uşurinţă suma de 1500 de lei.

„S-a reţinut că la data de 02.12.2016, în jurul orelor 10:10-10:13, după ce anterior a sustras cardul bancar emis de o unitate bancară pe numele persoanei vătămate A.P.L. şi un bileţel cu codul PIN, din vestiarul acesteia din incinta unei societăţi comerciale din oraşul Siret, inculpata Moise Lenuţa Daniela s-a deplasat la o agenţie bancară şi a accesat sistemul informatic încorporat în bancomatul băncii, introducând cardul susmenţionat cu codul aferent, şi a efectuat fără drept o retragere de numerar în valoare de 1500 de lei din contul persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procesul în care va fi judecată inculpata va începe la Tribunalul Suceava.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, persoana pusă sub acuzare se bucură de prezumţia de nevinovăţie.