Un caz hilar, care putea avea consecințe tragice, s-a petrecut ieri dimineață pe un drum secundar din satul Găinești, comuna Slatina. Un camion încărcat cu pământ s-a răsturnat în albia pârâului Suha Mică după ce podul peste care a trecut pur și simplu s-a prăbușit sub greutatea vehiculului greu. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00. Jumătate din pod s-a surpat, sub greutatea camionului încărcat, cu un tonaj estimat de 25-30 de tone. 

Din cercetările poliției rezultă că șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Negostina, circula pe DJ 209A, principalul drum din localitate, iar la un moment dat a intrat pe un drum neclasificat. Aici, pe podul vizibil degradat, care a cedat, camionul a căzut în gol, răsturnându-se pe partea stângă. Bărbatul de la volan a fost preluat de o ambulanță conștient, dar acuzând dureri mari la umăr, fiind suspect de fractură. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare.

Primarul comunei Slatina, Vasile Vlăduț Gherman, a explicat că este vorba de un pod foarte vechi, care asigura acces doar la patru locuințe. Camionul respectiv aparține de firma Test Prima, care efectuează lucrări pe principalul drum din Slatina – DJ 209A.

Șoferul camionului avea de trecut pe malul celălalt al pârâului, operațiune pe care trebuia să o repete. Primarul spune că localnicii l-au avertizat pe același șofer să nu mai treacă cu o asemenea încărcătură peste podul care era vizibil deteriorat și fragil.

Ploile din ultimele zile au favorizat și ele probabil momentul în care podul a cedat. 

Primarul a mai spus că fost și un indicator de avertizare privind faptul că mașinile de tonaj nu au ce căuta pe acel pod, însă el nu mai exista fizic ieri.

„Cred că era destul de clar pentru orice șofer că nu are ce căuta cu o asemenea mașină peste un pod de mici dimensiuni, vechi, care asigura accesul la patru locuințe doar în anumite condiții și bineînțeles cu un tonaj mic”, a declarat primarul.

Polițiștii ajunși la fața locului au demarat cercetări și vor stabili probabil mai clar ce s-a întâmplat și dacă mai sunt și alți vinovați care trebuie să răspundă în afară de șofer.