Șefa Serviciului juridic din Prefectura Suceava, Claudia Nechifor, este propusă de prefectul Iulian Cimpoeșu să ocupe noua funcție de secretar general al instituției. Prefectul Cimpoeșu a declarat, marți, că a făcut această propunere către Guvern și așteaptă avizarea. „Doamna Nechifor îndeplinește cerințele postului – studii juridice, master, este din cadrul instituției și are vechime în specialitatea postului peste 7 ani, minimum cerut”, a afirmat Iulian Cimpoeșu.

Claudia Nechifor va ocupa postul prin numire, până la organizarea concursului, care va fi cel mai probabil după luna octombrie a acestui an, potrivit prefectului.

Funcția de secretar general al instituției prefectului face parte din categoria înalţilor funcţionari publici și a fost înființată în acest an. Salariul este la nivelul celui de director general din cadrul administrației publice centrale de specialitate, adică minimum 12.000 de lei brut salariu de încadrare, la care se adaugă norma de hrană și sporurile acordate conform legii.