Asta propune primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu. A anunțat-o răspicat ieri, în conferință de presă, spunând că va propune în Consiliul Local o măsură de promovare a vaccinării. Concret, edilul a declarat că va cere ca participanții la evenimentele cultural-sportive din cadrul Zilelor Sucevei de Sânziene să aibă acces numai dacă sunt vaccinați. Lungu a subliniat că cei cu teste negative sau cei trecuți prin boală nu vor putea participa la manifestări.

Sucevenii sunt contrariați de aceste declarații. Unii spun că este o idee foarte bună, însă cei mai mulți dintre cei cu care am discutat sunt de părere că este discriminatoriu. În plus, este o idee greu de pus în practică.

 

”Mergeți acum pe esplanadă și vedeți câtă lume nu poartă mască”

Raluca crede că propunerea edilului este una imposibil de realizat și discriminatorie. Nu va putea nici o autoritate să sancționeze miile de suceveni nevaccinați, care vor încerca să participe la evenimente. ”Mergeți acum pe esplanadă și vedeți câtă lume nu poartă mască. Merg într-adevăr doi polițiști locali cu bicicleta pe stradă și ce… poți să amendezi pe toată lumea? La Zilele Sucevei ce-o să facă? Îi arestează pe toți? Pune garduri și ce?”

 

“Este un fel de discriminare!”

Neculai este de părere că măsura nu va ajuta la creșterea numărului de persoane vaccinate. ”Decizia nu cred că afectează pe toată lumea. Eu cred că e important ca lumea să se vaccineze. Eu mâine am al doilea vaccin de făcut. Nu cred că o să ajute populația pentru că este un fel de discriminare!”

 

“Pe de altă parte trebuie să respectăm regulile”

Oana spune că regulile trebuie respectate, însă această măsură n-ar fi cea mai bună. ”Nu cred că este bine să discriminăm sub nici o formă. Discriminarea nu e bună și ar fi o discriminare să nu participe cei nevaccinați. Pe de altă parte trebuie să respectăm regulile.”

 

”Să îmi scrie în frunte: tu ești vaccinat, tu nu ești vaccinat!”

Daniel se gândește că măsura nu va putea fi pusă în aplicare. ”O să fie adusă toată poliția locală și eventual funcționarii să facă filtre. Nu știu, nu-mi dau seama cum o să poată realiza lucrul acesta. Doar dacă e un loc împrejmuit.”

De aceeași părere este și Teodora: ”Să îmi scrie în frunte: tu ești vaccinat, tu nu ești vaccinat! Cum vine asta? Nu este corect.”

 

 

“E o idee foarte bună”

Dorin este de părere că această măsură va diviza oamenii. ”Este ceva ieșit din comun să spui așa ceva. Separi vaccinații de nevaccinați. Săracii și bogații, sau ceva de genul!”

Ionuț însă crede în propunerea primarul. ”E o idee foarte bună cu vaccinatul, părerea mea! E o idee foarte bună, asta este.”

Cei mai mulți dintre sucevenii cu care am stat de vorbă par să nu fie de acord cu propunerea primarului Ion Lungu, mai ales că este greu de pus în practică. Însă oamenii spun că dacă acestea vor fi regulile de Sânziene, cei mai mulți se vor conforma.