Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit prins sub plăci de pal cu o greutate de aproximativ 400 de kilograme, în timp ce era de serviciu la o firmă de mobilă din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Nenorocirea s-a petrecut marți, în jurul orei 15.00, în incinta societății Expomob.

Romeo Mera, în vârstă de 47 de ani, din Șcheia, a fost găsit de echipajele medicale inconștient, fără semne vitale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști rezultă că bărbatul în vârstă de 47 de ani lucra la mutat plăci din pal, alături de doi colegi. În timpul manevrării plăcilor, la un moment dat, șase plăci, cu o greutate de aproximativ 400 de kilograme, au fost scăpate de sub control de cei care le manevrau. Bărbatul era chiar sub plăci. Victima a fost prinsă între plăcile foarte grele și niște blaturi, suferind leziuni care i-au provocat imediat decesul.   

Echipajul medical ajuns la fața locului a încercat manevre de resuscitare în jur de o oră, din păcate fără succes.  

Conform procedurilor, polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” în cadrul căruia se vor face cercetări amănunțite, pentru a se stabili filmul exact al tragediei, dacă au fost respectate procedurile, normele de protecția muncii etc.