5000 de absolvenți de liceu au susţinut, săptămâna trecută, examenul de bacalaureat, trei sferturi dintre aceştia obţinând medii de promovare, respectiv medii peste 6.

Medii de 10 nu au fost în această sesiune a examenului maturității, în schimb sunt două unități școlare unde toți absolvenții au promovat testarea: Colegiul Național Militar din Câmpulung Moldovenesc și Liceul „Natanael” Suceava. 

La unitatea de la Câmpulung au susținut examenul de final de clasa a XII-a un număr de 117 elevi. Toți au obținut medii peste 6, iar 44 dintre ei figurează cu medii peste 9.

La Liceul Natanael au fost 17 candidați, toți promovați, dintre care doi cu medii peste 9.

Rezultate foarte bune au înregistrat, în mod tradițional, colegiile sucevene „Petru Rareș” și „Ștefan cel Mare”, unde doar câte un singur absolvent a fost declarat „Respins”. În ierarhia județeană urmează Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava.

Cu o rată de succes de peste 90% mai figurează liceele – „Nicu Gane” Fălticeni, „Spiru Haret” Suceava, „Filadelfia” Suceava, „Tomșa vodă” Solca, „Mitropolit Dosoftei” Suceava, ”Dragoș Vodă” Câmpulung.

La coada clasamentului este Colegiul „Samuil Isopescu” cu un procent de promovare sub 20%.

Rezultate detaliate pentru fiecare liceu în parte se găsesc în tabelul alăturat.

 

Liceele cu cele mai multe în Top 20

Primele 20 de medii din județ aparțin absolvenților din următoarele licee: Colegiul „Ștefan cel Mare” cu 7 elevi, Colegiul „E. Hurmuzachi” Rădăuți cu 6 elevi, Colegiul Militar și Colegiul „M. Eminescu” cu câte doi elevi.