O casă în stil tradițional din satul Rușii-Mănăstioara, comuna Udești, a fost parțial distrusă de un incendiu izbucnit în jurul orei 1.00 din noapte. Alarma de incendiu s-a dat în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, în jurul orei 1.15.

Pompierii de la Suceava au intervenit la fața locului alături de echipajele de la serviciile voluntare Udești, Bosanci și Verești. În total, au fost mobilizate la fața locului 6 autospeciale cu apă.

La sosirea echipajelor de pompieri ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga locuință, dar și la vecinătăți.

Pompierii s-au luptat cu flăcările până dimineață. Incendiul a fost lichidat total în jurul orei 6.00.

Pompierii militari transmit că în incendiu au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 190 de metri pătrați, două anexe gospodărești, pe aproximativ 50 de metri pătrați, un foișor pe 40 de metri pătrați, 20 de anvelope și o canapea. S-au degradat tencuiala și zugrăveala din locuință, precum și alte bunuri materiale.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător”, rezultă din cercetările pompierilor.

Pompierii au salvat restul casei, o bucătărie de vară și o locuință învecinată care a fost în pericol.

Valoarea prejudiciului a fost estimată de către proprietar la aproximativ 150.000 de euro, gospodăria nefiind asigurată.