Sâmbătă, sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost gazda etapei judeţene a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la volei masculin pentru licee. În această fază a competiţiei au luptat pentru calificarea la faza pe zona Moldovei gazdele de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, coordonate de profesorul Adrian Cojocaru, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, profesor Ioan Moldovan, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, profesor Bogdan Bădărău, şi Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, antrenor Lucian Huţuleac. În prima semifinală, gazdele au reuşit să se impună cu 2 – 0 în disputa cu „militarii” şi să se califice în finala fazei judeţene. În cealaltă semifinală, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni s-a impus cu 2 – 0 în faţa Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Finala mare avea să aducă faţă-n faţă două echipe ce aveau în componenţă elevi ce evoluează în Campionatul Naţional, de la LPS CSŞ Suceava, unde sunt pregătiţi de Tudor Orăşanu, dar şi de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni. Primul set a fost unul foarte echilibrat şi a fost câştigat în prelungiri de fălticeneni cu scorul de 27 – 25, dar sucevenii au egalat la seturi, după 25 – 20 în actul secund. În setul decisiv, echipa Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi-a asigurat victoria cu 15 – 13 şi s-a calificat astfel la faza pe zona Moldovei, acolo unde va reprezenta judeţul Suceava. În finala mică, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava a câştigat cu scorul de 2 – 1 în meciul cu Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

„Mă aşteptam la meciuri foarte disputate, mai ales în finală, deoarece mulţi dintre jucători evoluează şi-n Campionatul Naţional şi se pregătesc intens în fiecare săptămână. Mă aşteptam să câştigăm finala mai clar, dar s-a jucat în fiecare set până la ultimul punct, mai ales în cel decisiv. Avem o echipă cu jucători talentaţi şi foarte bine pregătiţi la LPS CSŞ şi de aceea îmi doresc să facem o figură cât mai bună la turneul de zonă”, a declarat profesorul Adrian Cojocaru, coordonatorul echipei Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Lotul echipa Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost formată din: Vlad Buhu, Isidor Ghiorghieşi, Florin Palaghianu, Ştefan Verciuc, Marius Bortă, Tudor Ştreangă, Emanuel Croitor, Valentin Istrate şi Vlad Ştreangă.

„Ştefaniştii” vor lupta pentru un loc la turneul final al Olimpiadei Naţionale la mijlocul lunii februarie, la turneul pe zona Moldovei, ce va avea loc la Botoşani.