Două incendii au cuprins în timpul nopții de luni spre marți hala unui gater din comuna Pojorâta și o casă de locuit din cartierul Mănăstioara al orașului Siret. În timpul stingerii incendiului de la Pojorâta, proprietara gaterului, o femeie de 82 de ani, a suferit un atac de panică și a murit în urma unui stop cardiorespirator. Câteva ore mai târziu, în urma stingerii unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Siret, pompierii au găsit în camera de unde izbucnise focul corpul neînsuflețit al unui bătrân de 85 de ani, care murise în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Prin intermediul unui apel la 112, luni seara, în jurul orei 23.00 era anunțată izbucnirea unui incendiu la un gater pentru debitarea lemnului, aparținând unei femei de 82 de ani din satul Valea Putnei, al comunei Pojorâta. La fața locului, echipajele de pompieri au constatat că flăcările cuprinseseră hala gaterului și o magazie în care erau depozitate lemne de foc, intervenția pentru stingerea incendiului finalizându-se în jurul orei 02.00. În timpul incendiului femeia de 82 de ani, cunoscută cu afecțiuni cardiace, a suferit un atac de panică, echipajul unei ambulanțe sosite la fața locului constatând decesul acesteia. Cauza producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit al unui conductor electric cu defecțiuni, incendiul distrugând aproximativ 300 de metri pătrați din construcția din lemn, pagubele estimate fiind de circa 30.000 de lei.

Un alt incendiu, izbucnit într-o locuință din orașul Siret înainte de ora 02.00, s-a propagat cu repeziciune la întreaga casă și la anexele din gospodărie. Pentru stingerea incendiului la fața locului s-au deplasat echipajele a două autospeciale de pompieri de la Garda de Intervenție Siret, care au reușit localizarea și stingerea incendiului. După stingerea focului, în camera de unde s-a propagat focul a fost găsit proprietarul, un bărbat de 85 de ani intoxicat cu monoxid de carbon, care nu a mai putut fi salvat în urma manevrelor de resuscitare. Cadavrul acestuia a fost transportat la morga spitalului din localitate, pentru efectuarea necropsiei. Valoarea pagubelor înregistrate în urma incendiului s-a ridicat la circa 60.000 de lei, iar poliția face cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și ucidere din culpă.