Chiar înainte de începutul oficial de campionat, CSU din Suceava a mai făcut două partide de pregătire în compania unei echipe cu care probabil se va mai întâlni, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. Meciurile au fost deosebit de disputate și echilibrate și au fost gustate de suporterii de ”sânge” ai sucevenilor.

După două zile de confruntări aprige, oaspeții au câștigat primul duel și sucevenii pe cel de-al doilea. Gruparea din Odorhei a învins formația suceveană cu 36-32, pentru ca în a doua elevii antrenorului Adrian Chiruț să învingă cu 33-32.

În prima întâlnire, oaspeții s-au descurcat de minune în prima repriză. Bucovinenii au fost surprinși de ritmul și elanul celor din Odorhei și, după o primă repriză slabă, a fost târziu să revină și au pierdut.

CSM Suceava: Duman, Turturică – Pintilei (2), Juverdianu, Loic (1), Alupoaie (1), Barb (1), Kobzii (9), Popia (7), Cozorici (2), Leordean (3), Sora, Furak (2), Tofănel, Popa (1), Mihalcea, Burbulea.

În cel de-al doilea meci amical dintre CSU din Suceava și ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, dorința de revanșă a gazdelor a fost evidentă. Jucătorii pregătiți de Adrian Chiruț și Iulian Andrei, consiliați de profesorul Petru Ghervan, au făcut risipă de efort pentru a demonstra că se pot lupta la orice oră, cu orice echipă, pentru promovare.

Partida a fost palpitantă și a oferit suporterilor de suflet ai sucevenilor ocazia de a vedea o dispută pe cinste care nu a părut deloc amicală. La fel ca și în primul joc, oaspeții au pornit ca din pușcă și în minutul cinci conduceau deja cu 5-1. După un time-out cam ”tăios”, studenții suceveni au revenit în joc. A fost 14-13 pentru CSU din Suceava abia în minutul 24, pentru ca la pauză scorul să fie 17-17.

Repriza a doua a disputei dintre CSU din Suceava și ACS Szejke Odorheiu Secuiesc a fost una cu adevărat epică. Oaspeții, cu un lot deosebit de omogen, au preluat conducerea ostilităților, sucevenii încercând cu greu să facă față combinațiilor harghitene. Totuși, ei au băgat ”șpan” și au reușit să câștige în final cu 33-32 după o ”încâlceală” pe final.

CSU Suceava: Duman, Turturică – Kobzii (3), Popa (2), Burbulea, Sora, Barb, Loic (7), Popia (5), Leordean (3), Furak (9), Alupoaie, Pintilei (3), Juverdianu, Cozorci (1).

Din echipa CSU din Suceava în disputele cu ACS Szejke Odorheiu Secuiesc au lipsit pivotul Majic, care are de rezolvat actele de venire la Suceava, Maxim Oancea, din cauza unei accidentări la genunchi, și Olariu, care își revine după o operație mai veche.