Una dintre cele mai „spinoase” probleme cu care se confruntă mulți suceveni, cea a locurilor de parcare, va fi rezolvată parțial, anul acesta, prin lucrări de amenajare și modernizare a parcărilor din cartiere, în valoare de 2 milioane de lei.

Buget alocat special pentru aceste lucrări de infrastructură stradală a fost aprobat în ședința de Consiliu Local de joi, dar cu critici din partea reprezentanților PSD, care, culmea, s-au arătat nemulțumiți de fondurile alocate.

Concret, aceștia au spus că suma alocată este prea mică și că nu se poate face mare lucru, sugerând că proiectul ar fi doar „praf în ochi” pentru cetățeni.

În replică, viceprimarul Lucian Harșovschi, care s-a ocupat direct de proiectul de modernizare a parcărilor, i-a întrebat cum de se îngrijorează acum de suma alocată, după ce doi ani de zile au blocat proiectul în mod repetat.

„Anul trecut am reușit în 6 luni (din momentul aprobării proiectului) să facem 1.001 locuri de parcare, anul acesta continuăm în forță. Iar dacă reușim să utilizăm cele două milioane de lei și se poate face mai mult, cu siguranță vom veni cu o suplimentare de fonduri la rectificarea bugetară”, a spus viceprimarul Harșovschi.

Proiectul de modernizare a 4364 de locuri de parcare din municipiul Suceava a fost aprobat în Consiliul Local anul trecut abia după modificarea Codului Administrativ, când votul PSD nu a mai putut să-l întoarcă din drum, cum s-a întâmplat începând din 2017.

Proiectul prevede inventarierea și modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri în Zamca, 1.755 în Centru și George Enescu, precum și 1.087 de locuri de parcare în Burdujeni.

Acestora li s-au adăugat și alte locuri de parcare, identificate ulterior, încât, în total, este vizată modernizarea a 5000 de locuri de parcare.