Consiliul Judeţean Suceava a adoptat, marţi, un proiect prin care s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru construcţia unui nou pod peste râul Moldova, în comuna Cornu Luncii. Înainte de votul consilierilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că o investiţie în construcţia unui nou pod peste râul Moldova este absolut necesară, în condiţiile în care actualul pod care face legătura între zona Mălini şi Cornu Luncii este vechi de 107 ani şi este subdimensionat pentru traficul actual. „Noul pod din localitatea Cornu Luncii asigură legătura dintre zona Mălini şi Slatina cu restul judeţului. În momentul de faţă, podul existent, cu o lungime totală de 263 de metri, are durata de serviciu depăşită, având 107 ani de când a fost construit şi nu a trecut printr-o reparaţie capitală sau o intervenţie majoră la elementele structurii de rezistenţă”, a spus Flutur. El a arătat că noul pod ar urma să aibă o lungime de 250,7 metri, cu şase deschideri a câte 40 de metri fiecare, cu trotuare pentru pietoni, fiind dimensionat pentru convoaie auto cu greutăţi mari. „Este foarte importantă construcţia acestui pod, în aval de cel existent, având în vedere că în urmă cu câţiva ani, constructorul austriac a trimis o scrisoare că s-au împlinit 100 de ani de la construcţia lui”, a spus Gheorghe Flutur. De precizat că valoarea totală a investiţiei în realizarea studiului de fezabilitate pentru noul pod peste râul Suceava, din comuna Cornu Luncii, este de 34 milioane de lei, inclusiv TVA.

În cadrul discuţiilor pe marginea acestui proiect de hotărâre, consilierul judeţean al PNL Suceava, Tudor Plăcintă, a spus că aprobarea studiului de fezabilitate este o veste extraordinară pentru locuitorii din această zonă a judeţului. „Felicit această iniţiativă. Avem câţiva ani buni de când aşteptăm această investiţie, cei din zona Mălini, Slatina, Cornu Luncii şi este de apreciat, pentru că ea vine în completarea altor două investiţii foarte importante: drumul spre Mănăstirea Slatina şi drumul spre Crucea Talienilor. Îmi exprim bucuria pentru promovarea acestui proiect şi sper, cât mai curând, ca locuitorii din zona Mălini, Slatina şi Cornu Luncii să simtă pe pielea lor aceste beneficii”, a spus Tudor Plăcintă.

La rândul său, unul dintre consilierii PSD, Gheorghe Iacob, a atras atenţia că se va abţine de la a vota acest proiect de hotărâre, având în vedere că nu este prezentată şi sursa de finanţare pentru realizarea investiţii. Gheorghe Flutur a precizat că în prezent nu este identificată în totalitate sursa de finanţare, însă instituţia pe care o conduce va face demersuri pentru a asigura fonduri, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin Compania Naţională de Investiţii sau din alte surse.