Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat vineri, sâmbătă şi duminică acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, au fost testați 304 conducători auto, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulației rutiere și au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.155 lei.

De asemenea au fost reținute 6 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și unul pentru alte cauze și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De exemplu, în noaptea de joi spre vineri,la ora 02.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Vicovu de Jos, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.                           

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.