Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, consideră că numai după trei luni, PNL a realizat că nu este pregătit să guverneze România. În discursul său de la Conferinţa Judeţeană a PSD Suceava, Ioan Stan a făcut o analiză a situaţiei politice actuale, atât la nivel naţional, cât şi judeţean. Ioan Stan a spus că asumările repetate de răspundere ale actualului Guvern, fie că este vorba de buget sau de alegerea primarilor în două tururi, duc la o slăbire a democraţiei prin ocolirea parcursului democratic pe care trebuie să le aibă legi atât de importante. „Mai mult decât atât, modificarea legii electorale cu doar trei luni înainte de alegeri e o măsură împotriva tuturor recomandărilor comisiilor europene în materie, recomandări care erau prezentate ca literă de lege de PNL când era în opoziţie. În fapt PNL a realizat, după doar trei luni, că nu a fost şi nu este pregătit să guverneze ţara. Mai mult, în cele trei luni de când sunt la guvernare, din care una a fost cea cu sărbătorile de iarnă, măsurile haotice luate de guvernul PNL au avut drept scop demolarea a tot ce a făcut bun PSD”, a precizat Ioan Stan. Preşedintele PSD Suceava a subliniat faptul că măsurile liberale lovesc fără discriminare în toate categoriile sociale, în tineri, prin eliminarea programului „Prima casă”, prin dispariţia programului Start-Up şi a subvenţiilor la credite sau impozitarea IT-ştilor, dar şi în salariaţi, prin creşterea vârstei de pensionare sau tăierea unor drepturi. Ioan Stan a spus că aceste măsuri liberale lovesc şi în pensionari, prin plafonarea pensiei minime şi prin „zvonistica despre nemărirea pensiilor din septembrie”. Liderul PSD Suceava a mai adăugat că în realitate, liberalii doresc alegeri anticipate cât mai repede pentru a scăpa de „oprobiul populaţiei” când toate aceste măsuri vor începe să îşi facă efectul şi vor începe să scadă abrupt în sondaje.  

Stan a mai spus că toate luările de cuvânt ale celorlalţi participanţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Suceava, parlamentari, primari sau simpli membri, au generat concluzia că actuala guvernare de dreapta a PNL „este una toxică pentru România” şi sunt necesare acţiuni şi măsuri democratice pentru a limita sau stopa degradarea democraţiei şi economiei româneşti.

Pe de altă parte, el a declarat că în cadrul aceleiaşi conferinţe a PSD Suceava, organizaţia judeţeană i-a validat pe cei 42 de delegaţi care vor fi prezenţi luna viitoare la congresul care va decide conducerea centrală a Partidului Social Democrat.