Gest de apreciere pentru cei zece șefi ai promoției 2019, de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, absolvenți cares-au evidenţiat prin rezultate deosebite pe parcursul anilor de studiu.

Pe aleea din fața corpului E, care face legătura cu strada Universității, au fost amplasate zece panouri de dimensiuni rezonabile, cu fotografii ale celor zece lideri ai promoției de anul trecut, numele acestora și facultatea absolvită. Pe panou mai apar sigla instituției (simbolul stilizat al unei coroane, o carte deschisă și o persoană cu brațele ridicate) și o coroană de lauri, simbol al reușitei.

Potrivit prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector al Universității, ”ideea a fost de a prezenta cei mai buni studenți ai instituției. Ne propunem ca aceștia să devină niște modele pentru studenții care urmează facultatea în prezent. Pe de altă parte, vrem să deschidem universitatea spre comunitate, dat fiind faptul că prin campus trece foarte multă lume și ne dorim ca suceveni să cunoască studenții, pe de altă parte e și o promovare a facultăților pe care le avem în structura USV”.

Cei zece șefi de promoție prezentați în parcul Universității sunt: Georgiana Iuliana Apopei - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Gabriela Racu – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Dana Huţu - Facultatea de Inginerie Alimentară, Răzvan Constantin Unguraşu - Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Eusebiu Munteanu - Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, Elena Burciu- Facultatea de Istorie şi Geografie, Mihaela Diaconescu - Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Rebeca Simona Iriciuc - Facultatea de Silvicultură, Denisa Alexandra Chifan - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Teodora Papuc - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

 

·        USV va inaugura, în acest an, încă o alee a șefilor de promoție

 

Ștefan Purici a mai menționat că, o dată la doi ani, Universitatea va înlocui aceste panouri. În acest an, vor fi amplasate imaginile șefilor promoției 2020, pe o altă aleea a compusului, într-un loc cât mai vizibil și mai atractiv pentru întreaga comunitate academică, cât și pentru cei care traversează campusul.

Prorectorul a mai arătat că ideea a fost preluată de la Universitatea din Bologna, Italia, unde imagini cu profesori și studenți care au performat într-un anumit domeniu erau expuse sub boltele clădirilor universității.

Cei zece șefi de promoție și-au dat acordul privind expunerea în spațiul public.