Un adolescent de 15 ani a furat o autoutilitară, pe care a găsit-o cu cheile în contact, a izbit-o într-un gard şi apoi a plecat de la locul accidentului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.20, patrula de siguranţă publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 54 ani, din comuna Marginea, cu privire la faptul că o autoutilitară a intrat în gardul imobilului său.        

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit, în urma cercetărilor, că proprietarul autoutilitarei este un tânăr în vârstă de 28 ani, din comuna Marginea. Acesta a declarat că autoutilitara se afla parcată în fața imobilului fratelui său, fără a fi asigurată și având cheile în contact. De asemenea, acesta a mai declarat faptul că a fost contactat telefonic de o femeie care i-a relatat faptul că fiul ei, în vârstă de 15 ani, i-a sustras autoturismul și l-a condus pe raza comunei Marginea, pierzând controlul autoutilitarei și intrând în coliziune cu un gard.

În urma activităților informativ-operative desfășurate pe raza comunei Marginea, în jurul orei 02.30, a fost identificat minorul, care nu avea leziuni vizibile în urma impactului. Acesta a recunoscut că s-a urcat la volanul maşinii, că s-a plimbat prin comună şi că la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului, izbind autoutilitara într-un gard. El a mai precizat că a plecat de la locul accidentului pentru că s-a speriat.

 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se efectua cercetări față de adolescent pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.