Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, în cooperare cu Serviciul Rutier Suceava, a organizat luni o acţiune punctuală pe raza municipiului Suceava pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, au fost controlate 121 de autovehicule, iar 107 conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest. Au fost constatate trei infracţiuni rutiere şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.860 de lei. Poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, toate pentru alcool, şi au retras patru certificate de înmatriculare.

De exemplu, luni, la ora 09.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe bulevardul Sofia Vicoveanca din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Preutești, care a prezentat pentru control un permis de conducere fals cu însemnele Republicii Lituania. 

 I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluţionat procedural.