Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să modernizeze un drum prin pădure care să scurteze distanţa dintre mănăstirile Putna şi Moldoviţa. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că a discutat la Compania Naţională de Investiţii despre acest proiect strategic de turism, respectiv modernizarea drumului dintre cele două mănăstiri, pe o lungime de 31 de kilometri.

„Este un drum pe care vrem să-l preluăm de la Romsilva pentru a-l moderniza. Este un traseu foarte pitoresc şi dorim să legăm cele două mănăstiri, într-o investiţie pe un drum forestier pe care să-l preluăm şi să obţinem bani de la CNI, pentru a scurta traseul de la Moldoviţa la Putna, prin pădure. Noi acolo mai avem şi nişte investiţii în poduri, dar ne lipseşte această investiţie importantă pe care dorim să o facem de la CNI”, a declarat Flutur. El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii Romsilva despre preluarea de către Consiliul Judeţean a mai multor drumuri, pe Valea Brodinei, de la Bobeica spre Cârlibaba sau la Izvoarele Sucevei. „Sunt mai multe trasee unde va trebui să găsim soluţii.

Dacă am putea să găsim finanţare să legăm Moldoviţa de Putna ar fi extraordinar. Și eu sunt de părere că atunci când faci o astfel de modernizare trebuie să pui o limită de gabarit, de greutate pentru cei care transportă lemne, ca să îi laşi caracteristica, în primul rând, de drum turistic”, a mai arătat şeful administraţiei judeţene. El a amintit că un alt drum turistic important care este modernizat de Consiliul Judeţean Suceava este şi cel care face legătura dintre Mălini şi Borca, în judeţul Neamţ.