Municipiul Târgoviște a găzduit recent întrecerile din cadrul Cupei României 2021 la înot pentru senioare, tineret și junioare. Suceava a fost reprezentată în competiție de cinci sportive, Antonia Nițu, la categoria senioare, Maria Verciuc, la categoria tineret, și Delia Ostafi, Oana Sauciuc și Paula Boleacu, la categoria junioare. La capătul celor patru zile de concurs, sportivele pregătite de profesorul Cezar Moscaliuc au cucerit 15 medalii, una de aur, șapte de argint și șapte de bronz.

„Sunt bucuros că, după nouă luni <de navetă> la bazinele din apropierea Sucevei, de la Fălticeni și Gura Humorului, sportivele sucevene și-au doborât recordurile personale și au urcat pe podium la Cupa României. Chiar dacă sunt încă mici, junioare și primul an de tineret, fetele și-au demonstrat încă o dată valoarea, concurând cu succes chiar și la categorii de vârstă mai mari. Le felicit și sper să continue pe același drum ascendent, prin muncă și seriozitate. Din cauza pandemiei cu Covid-19, în ultimul an ritmul și condițiile de pregătire au fost absolut improprii înotului, dar mă bucur că sportivii noștri s-au adaptat”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

 

Rezultate înregistrate de înotătorii suceveni la Cupa României:

Categoria junioare

Paula Boleacu – o medalie de aur la 200 metri fluture și două de argint la 100 metri fluture și 50 metri bras;

Delia Ostafi – două medalii de argint la 200 și 400 metri liber și două de bronz la 50 și 100 metri liber;

Oana Sauciuc – o medalie de argint la 200 metri spate;

Categoria tineret

Maria Verciuc – o medalie de argint la 100 metri bras;

Paula Boleacu – o medalie de argint la 200 metri fluture;

Delia Ostafi – două medalii de bronz la 200 și 400 metri liber;

Oana Sauciuc – o medalie de bronz la 200 metri spate;

Categoria senioare

Maria Verciuc – o medalie de bronz la 100 metri bras;

Oana Sauciuc – medalie de bronz la 200 metri spate.

La aceeași competiție, un parcurs foarte bun a avut și înotătoarea Ilinca Axentioi, legitimată la CSS Gura Humorului, care a obținut două locuri III la categoria junioare în probele de 200 metri mixt și 200 metri fluture. Sportiva este pregătită la clubul humorean de antrenorul Gabriel Pînzaru.