În perioada 12-19 noiembrie, naționala U18 a României efectuează un stagiu de pregătire la București, cu două partide amicale împotriva reprezentativei similare a Italiei. Primul meci, care s-a jucat joi, 16 noiembrie, de la ora 11:00, pe stadionul Concordia din Chiajna, a fost arbitrat de o brigadă de arbitri din județul Suceava, formată din arbitru central Silviu-Nicolae Iftode din Fălticeni, Alexandru Blanariu tot din Fălticeni și Vlăduț Hazi din Volovăț, asistenți.

Scorul final a fost de 1-3 (1-1), România deschizând scorul în minutul 24, din penalty, prin Vermesan, Italia egalând în ultimul minut al primei reprize prin Filippo Scotti, în urma unui corner. Tot în prima repriză, România a mai avut două bare și alte ocazii de gol. În a doua repriză, Italia a preluat conducerea, în minutul 62, prin Filippo Pagnucco - din 11 metri, iar în minutul 84 Leonardo Mendicino a marcat tot din penalty, fixând scorul final de 3-1 în favoarea Italiei.

Selecționerul României, Ion Marin, a prezentat un lot format din tineri jucători legitimați la cluburi din țară, din Italia și Spania, iar selecționerul Italiei, Daniele Franceschini, a avut la dispoziție un lot foarte puternic, cu jucători din Seria A-Italia și din Campionatul Național de tineret, Primavera 1-Italia.

Arbitrul Iftode Silviu-Nicolae este la al treilea meci internațional inter-țări, precedentele apariții fiind în aprilie 2022, cu Austria U17, și în septembrie 2022, cu Spania U16.