Plata taxelor și impozitelor locale în municipiul reședință de județ lasă mult de dorit, încasările fiind mult sub așteptări, chiar de perioada de acordare a facilităților fiscale a fost prelungită cu trei luni.

„Fac apel la suceveni, așa cum a făcut și primarul Ion Lungu, atât la persoanele fizice cât și la cele juridice, să încerce să plătească taxele și impozitele, datoriile care le au către bugetul local, pentru că din acei bani facem lucrările din oraș. Din păcate avem un deficit de 10,5 milioane de lei. Dacă anul trecut aveam un procent de încasare de 39,97% pentru această perioadă, acum, gradul de încasare este de numai 37,4%. La persoanele fizice avem de încasat 1,3 milioane de euro 5.966.468 lei, iar de la persoane juridice 6,45 milioane de euro, adică 29.051.294 lei”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a spus că din acei bani puteau fi făcute mult mai multe, dacă se încasau.

„Dacă am avea încasări de 100%, am putea și noi să realizăm ceea ce ne-am propus în totalitate. Oamenii ne spun că am promis să facem cutare sau cutare lucru, dar acele promisiuni se fac în baza unui buget estimat la începutul anului. Câtă vreme acel buget nu se realizează decât parțial, nici noi nu avem cum face tot ce ne propunem să facem”, a adăugat viceprimarul sucevean.