Peste 500 de candidaţi suceveni care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice miercuri, 27 iulie.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, 28,21%, respectiv 154 de candidaţi, au obţinut note mai mici de 5.

71,79%, respectiv 392 de candidaţi, dintre cei care au susţinut titularizarea au luat note peste 5, calificativ ce le oferă posibilitatea de a ocupa un post didactic, fie ca profesor, fie ca suplinitor. 36,26% au luat peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular.

Un singur candidat, din Timişoara, care a susţinut examenul în Suceava, la matematică, a obţinut nota maximă.

Contestaţiile se depun la sediul IŞJ Suceava în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 28 iulie. Rezultatele finale se afişează la sediul IŞJ în data de 3 august.

Reamintim că 657 de candidaţi suceveni care vor o carieră la catedră au susţinut miercuri examenul de titularizare. Un candidat care a fost evaluat la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, disciplina educaţie fizică, a fost eliminat din sala de examen, acestuia sunându-i telefonul mobil în timpul probei de examen. Totodată, 50 de candidaţi s-au retras din examenul scris. Ei nu au predat lucrările, însă nu figurează ca absenţi, metodologia permiţând acest lucru.

Alţi 59 de candidaţi au fost absenţi.

Pentru candidaţii de la titularizare sunt disponibile 604 posturi, dintre care 94 au viabilitate mai mare de 4 ani, acestea putând fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular). Cei mai mulți vizează un post de profesor de limba română, 107 candidaţi, pentru aceştia fiind disponibile doar două posturi titularizabile.