Utilizarea calculatorului nu e la îndemâna tuturor candidaţilor înscrişi la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, dovadă fiind rezultatele modeste obţinute de aceştia la proba digitală a examenului.

Cei mai mulţi absolvenţi de liceu, 72 la număr, au primit calificativul „utilizator începător”, iar alţi 61 au fost notaţi cu „utilizator mediu”.

Calificativul maxim, „utilizator experimentat”, a fost adjudecat doar de patru dintre elevii evaluaţi, iar alţi cinci au primit „utilizator mediu”.

12 candidaţi au rămas fără calificativ după ce au dovedit că lucrul pe calculator e o necunoscută pentru ei. În total pentru proba de evaluare a competenţelor digitale au fost înscrişi 185 de candidaţi, 31 lipsind de la testare.

În perioada 16-19 august, absolvenţii de liceu care îşi joacă încă o carte pentru obţinerea diplomei de bacalaureat în cadrul sesiunii din toamnă a examenului au susţinut probele orale, cunoscute drept probele de evaluare a competenţelor. 

Sesiunea august - septembrie continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 778 de candidaţi, dintre care 639 la matematică, fiind aşteptaţi la testare.