Un adolescent de 15 ani a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul localităţii Gălăneşti, după ce maşina condusă de un tânăr de 20 de ani l-a lovit în plin cu 140 km/h. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 23.00, în timp ce Iulian era condus spre locuinţa părinţilor din Horodnic de Sus de un prieten. Totul s-a petrecut fulgerător şi doar norocul a făcut ca şi prietenul lui Iulian să nu-i împărtăşească soarta.

Martorii spun că la un moment dat au auzit o bubuitură groaznică şi când au ieşit afară din case şi-au dat seama de gravitatea situaţiei.

Din primele date ale anchetei rezultă că, în timp ce gonea nebuneşte prin localitate, cu 140 km/h, acolo unde s-a şi blocat acul kilometrajului din bordul autoturismului marca VW Golf, Ionuţ Şulai, şoferul de numai 20 de ani, ar fi lovit o bordură, iar mai apoi nu a mai putut controla maşina.

Autovehiculul a lovit alte două maşini parcate pe care le-a făcut zob, iar apoi s-a îndreptat ca o rachetă spre Iulian şi prietenul acestuia, care se aflau pe trotuar.

Prietenul lui Iulian a avut viteza de reacţie care i-a permis să se ferească şi astfel a scăpat cu viaţă. Nu acelaşi noroc l-a avut şi Iulian, care a fost lovit în plin şi aruncat circa 60 de metri. Impactul s-a dovedit fatal, iar adolescentul în vârstă de 15 ani a murit pe loc.

Din forţa impactului, o parte a unei bănci lovite de băiat s-a rupt, iar bicicleta pe care acesta o avea a fost avariată.

Autorul accidentului a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, iar de acolo a fost transferat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, acolo unde este internat şi în acest moment.

Poliţiştii au efectuat măsurători la faţa locului şi vor realiza şi o expertiză pentru a stabili toate detaliile tragediei, dar până în prezent lucrurile par suficient de clare.