Interesul dezvoltatorilor imobiliari pentru municipiul Suceava devine tot mai puternic, pe fondul cererii foarte mari pe piaţă pentru noi locuinţe şi spaţii de birouri.

Cel mai nou proiect imobiliar de amploare se conturează în zona Areni, pe un spaţiu situat între sediul Primăriei Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Mai exact, pe locul fostului Restaurant Areni ar urma să se construiască un bloc turn cu 9 etaje.

Conform unei solicitări depuse ieri la Primăria Suceava, de firma SC Central Areni SRL, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, clădirea restaurantului Areni ar urma să fie demolată, iar în locul acesteia să se construiască o clădire cu destinaţia de locuinţe colective, spaţii comerciale şi locuri de parcare, cu regim de înălţime S1+S2+P+Mezanin+9E.

Prin acel PUD se solicită documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei de demolare, a celei de construire, realizarea organizării de şantier, realizarea racordurilor/branşamentelor la reţelele de utilităţi, precum şi a sistematizării verticale.

Acesta este un prim pas în vederea realizării acestei investiţii, care, până la concretizare, mai are de trecut prin comisia tehnică din primărie, să obţină avizul comisiei de urbanism din Consiliul Local, înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus spre aprobare în deliberativul local.