Conducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, pe lângă acţiunile operative în teren fiind desfăşurate şi activităţi de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic.

Astfel, marţi, în intervalul orar 15.00-21.00, Serviciul Rutier – IPJ Suceava a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii nerespectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice a bicicliştilor.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.365 de lei. Bicicliştilor le-au fost aplicate 85 de sanţiuni, iar conducătorilor de mopede 6 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier.  

În paralel, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul Secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat activităţi preventive în special pe raza localităţilor din zona DN 17. Au fost distribuite materiale preventive tinerilor identificaţi pe drumurile publice din localităţile Şcheia, Stroieşti, Ilişeşti, Păltinoasa.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii au oferit copiilor, dar şi adulţilor identificaţi mergând pe biciclete 30 de veste reflectorizante şi alte materiale preventive. S-au purtat discuţii cu bicicliştii în vederea conştientizării acestora cu privire la pericolele la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Pentru ca bicicliştii să conducă în siguranţă pe drumurile publice, poliţiştii reamintesc următoarele:

-         Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.

-         Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante.

-         Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.

-         Bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.