Final de săptămână încărcat pentru angajații din învățământ, iubitori ai sportului, aceștia reunindu-se pentru a transmite un îndemn la mișcare și la un stil de viață activ în cadrul celei de-a V-a ediții a „Spartachiadei profesorilor”.

Deschiderea oficială a acestei competiții sportive a avut loc vineri, pe esplanada Universității ”Ștefan cel Mare”, festivitatea reunind profesori implicați în probele de concurs, dar și invitați speciali - oficialități locale și județene, organizatori, parteneri.

În premieră pentru acest eveniment, ediția din acest an are o dimensiune internațională, dar fiind participarea unei delegații de profesori din Bulgaria, condusă de prof. Mihail Kiriazov, liderul sindicatului profesorilor din Bulgaria.

Acesta a arătat că și vecinii de peste Dunăre organizează un eveniment asemănător, pe litoralul bulgăresc, lângă Varna, manifestarea fiind la a XIII-a ediție.

De asemenea, la ediția 2017 a „Spartachiadei” au intrat în concurs și colegi din Bacău, Cluj, Iași, Mehedinți, Neamț, Vaslui, Bihor.

Întrecerile se desfășoară în perioada 7-9 septembrie, pe 14 ramuri sportive: pescuit sportiv, cros, volei (fete și băieți), street-ball, tenis de masă, tenis de câmp (individual+dublu), fotbal băieți, ciclism, tenis cu piciorul, darts, șah, badminton, natație, handbal.