„Hai să fim mai buni!”, este mesajul pe care un grup de elevi de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava au încercat să-l transmită, prin implicarea într-o activitate de voluntariat desfăşurată la finele săptămânii trecute.

Satisfacțiile implicării în această activitate au fost pe măsura efortului depus, deoarece elevii voluntari, alături de celelalte persoane care au susţinut derularea activităţii au organizat o acţiune caritabilă ce a constat în cumpărarea de fructe şi dulciuri pentru copiii din Centrul social Mihoveni. „Gestul lor nobil surprinde intenția de a empatiza cu cei care se află în situaţii dezavantajate, prin disponibilitatea de a-i asculta și de a aduce un zâmbet pe feţele celor care au primit ceea ce aveau nevoie. Toţi participanţii, elevii şi cadrele didactice implicate, s-au îmbogăţit în mod esenţial, spiritual”, arată reprezentanții școlii.

Potrivit lor, obiectivele acestui proiect a fost atinse: sensibilizarea oamenilor faţă de nevoile celor aflaţi în dificultate, stimularea sentimentului de iubire, dar şi a spiritului civic al elevilor.

„De asemenea, iniţiatorii acestui proiect de voluntariat ne asigură că acţiunea va continua, transformându-se într-o obişnuinţă, cuprinsă, de altfel, într-un proiect mai larg, la care vor participa şi alţi elevi din cadrul colegiului”, mai arată organizatorii. Implicațiile unor astfel de activități în formarea personalității elevilor sunt majore, proiectul derulat contribuind la dezvoltarea deprinderilor ce presupun bunătate, dragoste și respect pentru cel de lângă tine.

Proiectul de activitate, care a fost demarat de elevii Alina Huțan, Marina Iliţoi, Ana-Maria Trandafir, Paula Lupu, Raluca Corduneanu, Emanuela Cocîrlă, Monica Blanaru, Georgiana Mîndrilă, Mădălina Popa şi Maria Leţ, a beneficiat de susținerea directoarei Loredana Cătălina Bodnar, a adjunctei Maria Atănăsoae, a consilierului şcolar Gabriela Vasiliu și a pedagogului Giani Pungă. Acestei echipe de lucru i s-a alăturat şi senatorul Iordache Virginel, vicepreşedintele Comisiei de Muncă din Senat.