În săptămâna 20-24 noiembrie, Grădinița cu Program Prelungit “Pinocchio” Fălticeni s-a alăturat campaniei ”Săptămâna legumelor și fructelor donate”.

Fructele colectate au fost donate cu multă bucurie de un grup de copii asistaților de la Căminul de bătrâni Buciumeni din incinta Mănăstirii ”Sfântul Gheorghe” din Fălticeni.

„Într-o lume tot mai bulversată de problemele mari și de cele mărunte, o lume în care cu ușurință putem să ne îndepărtăm de adevăratele valori umane,revigorarea spiritului civic şi a mentalităţilor comunitares-a exprimat vizibilîn solidaritatea şi generozitateacopiilor de la Grădinița cu Program Prelungit <Pinocchio> Fălticeni. Sensibilizarea copiilor, a părinților, a cadrelor didactice pentru implicarea în acțiuni de voluntariat a demonstrat că încă ne mai pasă de oamenii de lângă noi”, a menționat directoarea unității, prof. Adriana Samson.

Copiii au trăit emoții și satisfacții în interacțiunea cu bătrânii, ceea ce a confirmat că formarea și dezvoltarea comportamentelor prosociale de la cele mai fragede vârste sunt benefice pentru viitorul adult.

În campanie s-au implicat în rol de voluntari toți copiii din grădiniță, părinții acestora, precum și toate cadrele didactice din unitate.