Locuitorii municipiului Suceava racordați la sistemul public de furnizare a agentului termic au fost privați miercuri dimineață de căldură și apă caldă.

Potrivit lui Mugur Ovidiu Corlățan, directorul Thermonet, miercuri dimineață, în jurul orei 7.30, transformatorul electric OBT21, care alimenta cu energie electrică stațiile de pompe Treaptă 1 și Treaptă 2, s-a defectat. În urmă acestui incident nefericit, pompele care asigurau circulația agentului termic s-au oprit, afectând furnizarea căldurii și apei calde în tot municipiul Suceava. Echipele Thermonet, Termică și Bioenergy au reușit pornirea unui transformator electric de rezervă - OBT22, astfel încât, la ora 8.30 au început să fie repornite, treptat, pompele de termoficare. Repunerea în funcțiune a tuturor pompelor de termoficare se estimează a fi realizată în totalitate în jurul orei 11.00, când se va asigura și regimul hidraulic necesar atingerii parametrilor de temperatura impuși de diagramă de reglaj. Simultan cu aceste operațiuni, echipele Thermonet verifică magistralele de transport pentru a identifica eventualele efecte negative generate de acest incident.

„Asigurăm toți sucevenii că depunem toate eforturile pentru rezolvarea problemei în cel mai scurt timp posibil”, a specificat Mugur Ovidiu Corlățan.