Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, a primit asigurări de la ministrul Transporturilor, Lucian Şova, că şoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată de firma de construcţii care va fi înfiinţată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Antrepriză Construcţii. În cadrul unei şedinţe a comisiei de transporturi a Camerei Deputaţilor care a avut loc ieri, la sediul Ministerului Transporturilor, deputatul Alexandru Băişanu a atras atenţia conducerii acestei instituţii asupra faptului că centura Sucevei nu este încă finalizată, deşi lucrările au început în urmă cu 11 ani. În cadrul şedinţei, Alexandru Băişanu a prezentat o imagine de ansamblu a stării infrastructurii din România, scoţând în evidenţă situaţia de la şoseaua de centură a municipiului Suceava.

Făcând referire la infrastructura rutieră, el a amintit că atunci când a fost prefect, în anul 2007 a început şoseaua de centură a Sucevei, iar de 11 ani această investiţie nu este încă finalizată. „Nu e mare brânză, dar nu funcţionează. Şi am două soluţii. Să-mi dau demisia din Parlamentul României şi din viaţa politică, să mă duc acasă, pentru a nu mai fi admonestat, întrebat şi înjurat de cetăţeni că vin şi cheltui banii publici fără să fac nimic, sau să cer demisia tuturor celor care nu au făcut nimic timp de 11 ani şi nu au fost capabili să termine câţiva kilometri de centură”, a declarat Băişanu. El a precizat că nu va demisiona, dar cere demisia tuturor celor care nu au făcut ceva pentru a termina aceste lucrări.

Alexandru Băişanu a mai solicitat un raport cu toate lucrările prevăzute pentru judeţul Suceava. „Apoi vreau să spuneţi dacă Ministerul Transporturilor, dacă statul român e capabil sau nu să facă, în următorii 20 de ani, doi kilometri de centură. Şi apoi, după aceea să discutăm de minunea, minunata autostradă Suceava – Bucureşti, despre care am aflat de curând”, a mai precizat Băişanu.

La final, el a precizat că ministrul Transporturilor i-a dat asigurări ferme că şoseaua de centură a Sucevei va fi prima investiţie pe care o va realiza firma Antrepriză Construcţii.