În perioada 1-23 martie, 1.125 de părinţi s-au adresat psihologilor şcolari, solicitând o evaluare psihosomatică a copiilor lor pentru a şti dacă aceştia ar parcurge cu succes clasa pregătitoare.

Părinţii au profitat de faptul că pot primi recomandarea unui specialist în mod gratuit, în această acţiune fiind implicaţi psihologi şcolari din judeţ, aflaţi sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava.

Potrivit prof. psiholog Delia Dascălu, coordonatoarea comisiei județene de evaluare psihosomatică, “din cei 1.125 de copii evaluaţi, 1.043 au primit recomandarea de a fi înscrişi în clasa pregătitoare, iar 82 au fost îndrumaţi către grupa mare din învăţământul preşcolar”.

Rezultatele nu pot fi contestate.

Copiii au fost testaţi în opt centre de evaluare, cea mai mare adresabilitate fiind înregistrată în cele două centre din municipiul Suceava, urmate de centrul din Vicovu de Sus.

Prof. psiholog Delia Dascălu a mai arătat că în comparație cu situația din 2017, în acest an au fost cu 79 mai multe solicitări de evaluare.

Perioada de înscriere în clasa pregătitoare s-a desfăşurat până la data de 26 martie, urmând ca în data de 30 martie să fie afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, listele cu elevii  înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 12-18 aprilie. Rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.