Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, a organizat săptămâna trecută, marţi şi miercuri, o acţiune pe raza judeţului pe linia prevenirii accidentelor rutiere datorate abaterilor săvârşite de pietoni şi de conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. În cadrul acţiunii au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 260 sancţiuni contravenţionale, din care 57 faţă de persoanele care, în calitate de pietoni, au încălcat legislaţia rutieră. Poliţiştii au reţinut 22 permise de conducere, din care 7 pentru neacordarea priorităţii pietonilor şi 15 pentru alte cauze, şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada 22-25 martie, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acţiune pe linia identificării conductorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum şi a celor care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acţiunii au fost constatate 15 infracţiuni, dintre care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 7 fapte de conducere fără permis şi 2 fapte de altă natură. S-au aplicat 809 sancţiuni contravenţionale, din care 445 pentru încălcarea regimului legal de viteză. S-au reţinut 51 permise de conducere, din care 15 pentru viteză, 8 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 28 pentru alte cauze.

O tânără de 20 de ani, din comuna Stroieşti, a fost înregistrată de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea de domiciliu, cu viteza de 106 km/h. A fost sancţionată contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.