Concursul Naţional Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate” a fost organizat cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, în perioada noiembrie 2017-mai 2018. Concursul s-a adresat copiilor şi tinerilor participanţi la grupele catehetice din parohiile Patriarhiei Române.

Locul I pe Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a fost obţinut de Grupa de cateheză a Bisericii „Sfântul Dumitru” din Suceava, coordonator pr. prof. Justinian-Remus Cojocar.

„În cadrul proiectului, copiii au conştientizat actul Unirii din 1918 şi de asemenea faptul că Dumnezeu a rânduit ca ei să trăiască clipele frumoase ale anului 2018, anul Centenar”, au precizat organizatorii.

În data de 21 mai 2018, de hramul Catedralei Patriarhale, Prefericitul Părinte Patriarh Daniel i-a premiat pe copii şi pe pr. prof. Justinian-Remus Cojocar, la sfârşitul slujbei Sfintei Liturghii. Părintele a fost însoţit pe scenă de un copil.

Este al optulea an de când părintele Justinian-Remus Cojocar se îngrijeşte de Grupa de Cateheză de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava.