Un bărbat de 40 de ani din comuna Vârfurile, județul Arad, a murit, vineri, după ce a intrat cu mașina pe contrasens, sub un TIR, în județul Hunedoara. Anchetatorii au descoperit că înainte de accident, bărbatul și-ar fi ucis soția, aceasta fiind găsită în locuință, cu un cuțit înfipt în piept.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, accidentul soldat cu moartea bărbatului de 40 de ani a avut loc vineri dimineaţa, în comuna Vața de Jos.

”În jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Vârfurile, judeţul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe DN 76, în comuna Vaţa de Jos, din direcția Arad-Brad, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren care circula regulamentar din direcţia Brad-Oradea şi care era condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Ciuruleasa, judeţul Alba. În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În momentul în care a mers să anunțe familia despre accident, viceprimarul din comuna Vârfurile a găsit-o decedată pe soția lui Ionel Pană.

”După ce am fost anunțați de accidentul de la Hunedoara, soldat cu moartea bărbatului de la noi din localitate, am încercat să luăm legătura cu soția. Nu am găsit-o, am sunat și atunci am mers și am spart ușa, cu fratele victimei. Am găsit-o pe ea pe pat, am sunat personal la 112, ne-au sugerat să mergem să-i luăm pulsul. În acel moment, fratele a strigat că are și un cuțit băgat în piept. Uitându-ne mai bine am văzut că i-a dat și cu un ciocan în cap. Au venit cei de la SMURD, acum se așteaptă Medicina Legală”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Toma Banciu, viceprimarul comunei Vârfurile.

Rudele femeii ucise spun că cei doi se certau des din cauza faptului că bărbatul era gelos.

”După accident am luat copilul de la școală și l-am dus la o familie, ca să nu fie șocul morții tatălui său, fără să știm că și mama este moartă. Copilul este elev în clasa a II-a. Bărbatul era electrician, iar ea a lucrat în Austria, a venit pentru că de câteva luni au tot avut certuri în familie, ea s-a angajat la o croitorie și și-a băgat demisia la sugestia soțului. Ar fi amenințat-o că, dacă nu, o omoară. Cred că avea și ceva afecțiuni psihice”, a spus Toma Banciu.

În urma impactului cu TIR-UL, bărbatul de 40 de ani a fost proiectat în afara maşinii, fiind găsit mort pe marginea drumului. În timp ce procurorii din Hunedoara cercetează modul în care s-a produs accidentul, colegii acestora de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a fost ucisă soția șoferului.